Корсика закликала уряд Франції до діалогу про ширшу автономію

П'ятниця, 2 лютого 2018, 09:59

Глава виконавчої ради Корсики Жіль Сімеоні закликав президента Еммануеля Макрона до діалогу щодо ширшої автономії острова, в іншому разі існує ризик спалаху насильства.

Про це повідомляє Reuters.

Протягом чотирьох десятиліть групи, що підтримували незалежність Корсики, здійснили тисячі нападів на поліцейські відділки та будинки для відпочинку, перш ніж скласти зброю у 2014 році.

"У 1980-х і 1990-х роках, коли націоналістичний рух представляв лише меншість і був насильницьким, і лівий, і правий уряди вели переговори з чоловіками в балаклавах... але сьогодні, коли ми представляємо більшість і говоримо, що іншого шляху, окрім демократії, немає, уряд не хоче зрушати з місця", - сказав Сімеоні.

В грудні корсиканські націоналісти, очолювані Сімеоні, здобули перемогу на виборах, вимагаючи ширшої автономії. Вони домагаються офіційного статусу корсиканської мови та права блокувати покупку нерухомості нерезидентами.

Уряд Франції заявив, що є відкритим до деяких змін у його відносинах з Корсикою, в той же час відкинувши найбільш символічні  вимоги, такі як мовне питання. Це обурило націоналістичних лідерів, які закликали корсиканців приєднатися до маршу протесту в суботу напередодні візиту Макрона на острів.

Сімеоні, який особисто відкидає насильство, закликав надати політичні та економічні можливості для корсиканців, щоб уникнути політичного насильства та розгулу злочинності.  

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.