Суд ЄС виправдав банк, який звільнив вагітну працівницю

П'ятниця, 23 лютого 2018, 10:25

Суд Європейського Союзу виправдав іспанський банк, який у 2013 році звільнив вагітну співробітницю.

Про це повідомляє BBC.

Суд ЄС постановив, що попри існування юридичного захисту вагітних жінок у ЄС, компанії можуть звільняти вагітних працівниць у рамках загального скорочення персоналу.

Суд захистив позицію іспанського банку Bankia, який був врятований від фінансового краху. На переконання суду, звільнення працівниці не було пов’язане з вагітністю жінки, тому не порушило законодавство ЄС.

Крім того, керівництво банку повідомило жінку про причини звільнення.

Згідно з директивою ЄС 92/85, звільняти вагітних співробітниць заборонено з будь-якого моменту вагітності і до кінця декретної відпустки. Проте, згідно з національним законодавством кожної країни, є винятки, які не пов'язані з вагітністю.

Вищий суд Каталонії попросив суд ЄС роз'яснити положення про права вагітних співробітниць після того, як звільнена жінка подала на банк до суду в місті Матаро неподалік від Барселони.

Законодавство ЄС вимагає, щоб роботодавець письмово викладав причини колективного скорочення та повідомляв вагітних співробітниць про критерії для ідентифікації тих, хто підлягає звільненню.

Суд ЄС стверджує, що Bankia консультувався з представниками працівників про майбутні скорочення та надіслав позивачці лист із поясненням причин її звільнення. Під час оцінки компетентності компанією вона отримала низький бал. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: