Закон "купуй українське" закриє перед Україною європейський рівень держзакупівель - дипломат

П'ятниця, 23 лютого 2018, 13:57

Дискримінувавши умови державних закупівель Україна більше не зможе повноцінно працювати на державних тендерах у ЄС.

Про це під час презентації урядового звіту з питань євроінтеграції за 2017 рік заявив в.о. начальника торгового та економічного відділу представництва ЄС в Україні Жослін Гіттон, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Завдяки лібералізації ринку державних закупівель Україна відкрила для себе можливість брати участь у державних закупівлях країн ЄС. А це ринок у 100 чи навіть 200 разів більший за європейський.

Чи варто втрачати ці можливості, повертаючи стару систему держзакупівель в Україні? Це питання, про яке варто задуматися",- заявив він.

Як повідомлялось, посол Європейського союзу в Україні Хюг Мінгареллі наполягає, що прибічники законопроекту "купуй українське, плати українцям" користуються неправдивими аргументами.

Нагадаємо, законопроект "Купуй українське, плати українцям" авторства депутатів з Радикальної партії Олега Ляшка, у минулому році був схвалений в першому читанні (детальніше про нього – в публікацї "Курс на протекціонізм"). Проти нього публічно виступили ключові українські економісти.

Цього тижня Гендиректор Єврокомісії з питань сусідства Крістіан Даніельсон заявив, що законопроект "Купуй українське" порушує низку зобов’язань України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: