РФ відправила до Сирії для випробувань новітні винищувачі Су-57 - росЗМІ

фото
Понеділок, 26 лютого 2018, 14:36

Міноборони РФ надіслало на авіабазу Хмеймім в Сирії винищувачі п'ятого покоління Су-57, які поки не прийняті на озброєння.

Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на джерела в російській оборонній промисловості.

За даними видання, в Сирію відправлені чотири винищувачі Су-57. За словами одного зі співрозмовників, літаки були передислоковані в рамках програми випробування систем озброєння винищувачів п'ятого покоління, яка ведеться з літа 2017 року.

винищувач Су-57

22 лютого сирійський військовий оглядач Ваель аль-Хусейні опублікував в Twitter фотографії, на яких, за його словами, були зображені прибули Су-57, що прибули в Хмеймім. Аль-Хусейні повідомляв про два таких винищувача на російській базі в Сирії.

"Комерсант" зазначає, що в Сирії Су-57 буде тестувати системи радіоелектронної боротьби і радіолокації, але про повноцінне бойове застосування мова поки не йде. Офіційно Міноборони РФ відправку Су-57 до Сирії ніяк не прокоментувало.

Розробки винищувача почалися в 2001 році, перший випробувальний політ проведено в 2010 році. У серпні 2017 року він отримав заводський індекс Су-57, а в грудні здійснив перший політ з новим двигуном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.