Зі змін до Конституції щодо децентралізації можуть забрати "особливий статус" ОРДЛО

Понеділок, 5 лютого 2018, 12:46

Зміни до Конституції щодо децентралізації можуть бути запропоновані без норми про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це сказав віце-прем’єр Геннадій Зубко в інтерв’ю "Європейській правді".

"Думаю, що після ухвалення так званого "закону про деокупацію" цей варіант також можна обговорювати, щоб не пов’язувати зміну моделі управління державою з проблемами, які виникають на тимчасово окупованих територіях. Та, на жаль, уряд тут не має законодавчої конституційної ініціативи, тому рішення буде не за нами", - сказав Зубко.

Він також зазначив, що зміни до Конституції, які впроваджують префектів, можуть бути розблоковані після ухвалення закону про особливий статус.

"Зараз, коли схвалений закон про деокупацію, ця потреба змінилася. У цьому законі краще викладений шлях, що можна робити для цієї території", - додав віце-прем’єр.

Спеціальний посланець уряду Німеччини Георг Мільбрадт зазначив, що питання збереження в подальшому військово-цивільних адміністрацій на Донбасі повинно вирішуватися Міністерством оборони.

"Але я підкреслю, що навіть у Донецькій і Луганській областях ми бачимо об’єднані громади – звичайно, на контрольованій Україною території. Це приклад того, як можна справляти непрямий вплив на окуповані території. Контрольована урядом територія повинна стати зразком, і тоді Україна має шанси вийти з цього конфлікту успішною", - сказав він.

Детальніше читайте в інтервью: "Доведеться створити нову карту України": посланець Меркель та Зубко розкрили плани адмінреформи".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: