Кремль про "Іскандери" під Калінінградом: ми можемо розміщувати зброю де завгодно

Вівторок, 6 лютого 2018, 15:23

У Кремлі заявили, що самі вирішують, де на території Росії розміщувати ракети чи іншу зброю. 

Так прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков прокоментував заяви литовського керівництва про розміщення тактичних ракетних комплексів (ОТРК) "Іскандер" у Калінінградській області на постійній основі, передає Reuters.

"Розміщення тих чи інших озброєнь, дислокація тих чи інших військових з’єднань на російській території - це виключно суверенне питання російської території" - заявив Пєсков.

"Росія ніколи нікому не загрожувала і не загрожує, але, природно, Росія має таке суверенне право. Тому навряд чи це має бути приводом для занепокоєння кого-небудь" – додав він.

Нагадаємо, президент Литви Даля Грибаускайте попередила європейські країни про загрозу, яку становить розміщення російських оперативно-тактичних комплексів "Іскандер" під Калінінградом. 

Литовський міністр оборони Раймундас Каробліс заявив, що Росія в понеділок розмістила в Калінінградській області оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) "Іскандер", які можуть нести ядерний заряд, і має намір залишити їх там на постійній основі. Росія офіційно цю інформацію не підтверджувала.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.