РФ розмістить "Іскандери" під Калінінградом на постійній основі, Польща – занепокоєна

Неділя, 3 грудня 2017, 12:16

Росія у найближчий час на постійній основі розмістить оперативно-тактичні ракетні комплекси (ОТРК) "Іскандер-М" у Калінінградські області.

Про це пише російське видання "Коммерсант".

Зробити це російська влада обіцяли починаючи з 2007 року, проте до цих пір новітні ОТРК перекидалися в цей регіон лише на тимчасовій основі.

Газета "Червона зірка", що видається Міністерством оборони Росії, повідомила, що бригадний комплекс ракет "Іскандер" недавно переданий ракетному з'єднанню Західного військового округу.

Очікується, що перед постановкою "Іскандерів" на бойове чергування на початку 2018 року буде проведено тактичні навчання з реальними пусками ракет.

 У НАТО виданню заявили, що такий крок "не сприятиме зняттю напруги" між Північноатлантичним альянсом і Росією.

"Будь-яке розміщення поблизу наших кордонів ракет, які можуть нести ядерні боєзаряди, не сприятиме зняттю напруги", - відзначила речниця Північноатлантичного альянсу Оана Лунгеску, додавши, що в НАТО сподіваються, "що Росія в дусі транспарентності надасть більше інформації щодо цієї теми".

У МЗС Польщі застерегли, що "активна мілітаризація у Калінінградській області викликає занепокоєння у всіх країн регіону і за його межами".

"Мілітаризація території, що розташована в центрі європейського континенту, для нас незрозуміла. Проте подібні дії з боку Росії не дивують НАТО і ЄС, оскільки Росія вже з кінця минулого десятиліття займається масштабним наступальним військовим будівництвом на своєму західному кордоні.

Весь цей процес ми вважаємо явною демонстрацією того, що Росія сприймає Захід як ворога", - заявили польські дипломати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: