Сніговий хаос у Британії: сотні машин застрягли на ніч на дорогах

фото
Четвер, 1 березня 2018, 11:12

Сильні снігопади спричинили значні проблем з рухом на автомагістралях, залізницях та в аеропортах у кількох регіонах Великої Британії.

Про це повідомляє ВВС.

Сотні людей провели минулу ніч у заторах на автодорогах, рух на яких був заблокований аваріями через снігові замети. Деякі очевидці повідомляли у соцмережах, що провели у заторах до 16 годин.

 

Шотландська поліція сьогодні вранці повідомила, що дві автомагістралі, в тому числі між Глазго та Стерлінгом, повністю закриті для руху, і закликала водіїв утриматися від поїздок.

 

В південно-західній Англії та Південному Уельсі оголосили "червоний" рівень небезпеки погодних умов, що означає, що існує ризик для життя. "Помаранчевий" рівень попередження оголошений у Шотландії та північній Англії.

 

По всій Британії понад 20 залізничних операторів заявили про скасування поїздів у Шотландії та Англії.

Аеропорт Глазго оголосив про призупинення роботи щонайменше до 15:00 за місцевим часом. Більше 200 пасажирів провели ніч у терміналі.

Аеропорт Единбурга оголосив, що буде закритий сьогодні вранці, оскільки у нього не було достатньо персоналу, щоб "забезпечити операційну діяльність".

Нагадаємо, в результаті сильного похолодання і снігопадів, які приніс до Європи циклон із Сибіру, загинули 24 людини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.