Путін відповів журналісту ВВС про отруєння Скрипаля: ви там у себе розберіться

Понеділок, 12 березня 2018, 17:47

Президент Росії Володимир Путін порадив британцям розібратися з отруєнням колишнього шпигуна Сергія Скрипаля на місці, перед тим, як обговорювати це питання з Москвою.

Так він відповів на питання журналіста британської корпорації ВВС Стіва Розенберга, чи не несе Росія відповідальність за інцидент зі Скрипалем.

Розенберг написав у Twitter, за поставив питання Путіну в Краснодарському краї, де той оглядав теплиці Національного центру зерна.

"В Краснодарі я запитав Путіна, чи стоїть Росія за отруєнням Скрипаля: "Ми тут обговорюємо питання сільського господарства... а ви питаєте мене про якісь трагедії. Ви там розберіться у себе, а потім ми з вами будемо це обговорювати", - процитував Розенберг відповідь Путіна.

Раніше британські ЗМІ повідомили, що Тереза Мей близька до того, щоб офіційно звинуватити Росію у спробі вбивства Скрипаля та його доньки.

Як відомо, отруєні росіяни були знайдені непритомними в центрі міста в неділю, 4 березня. Слідство ведеться за статтею "замах на вбивство", хоча раніше обговорювалася можливість кваліфікувати інцидент як терористичний напад, враховуючи потенційну небезпеку застосованої нервово-паралітичної речовини.

Британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ-5 вважає отруєння спробою вбивства, пов’язаною з Росією.

Детальніше про отруєння колишнього російського шпигуна читайте на УП в статті "Історія Скрипаля: вино, вербовка і помста Кремля".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.