Лавров назвав істерією заяви про причетність РФ до отруєння Скрипаля

П'ятниця, 9 березня 2018, 14:03

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров назвав пропагандою та істерією заяви про причетність Москви до замаху на вбивство колишнього розвідника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку.

Про це повідомляє Комерсант.

 "Ми не чули жодного конкретного факту. Ми тільки дивимося репортажі по телебаченню, де з такими серйозними обличчями ваші колеги з пафосом говорять, що якщо це Росія, то буде така відповідь, яку Росія запам'ятає назавжди. "Це несерйозно, це чистої води пропаганда, чистої води нагнітання істерики і істерії", - сказала Лавров.

Від також зазначив, що Росія готова допомагати владі Великої Британії в розслідуванні "при зверненні за професійними, а не пропагандистськими каналами".

Лавров також заявив, що порівнювати отруєння Скрипаля зі смертю колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка недоречно.

"Я хочу нагадати, що загибель Литвиненка, яку також звалили на Російську Федерацію так до кінця і не розслідувана", - сказав він.

Нагадаємо, 66-річного Сергія Скрипаля та його 33-річну доньку Юлію знайшли непритомними в неділю на лавці у південному англійському місті Солсбері.

Обох, ймовірно, отруїли невідомою речовиною. Вони залишаються в лікарні у критичному стані.

Як відомо, британські ЗМІ повідомили, що розвідка МІ5 вважає отруєння спробою вбивства, пов’язаною з Росією. 

Поліція Британії заявила, що у спробі вбивства була використана нервово-паралітична речовина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: