Трамп готує нові звільнення високопоставлених чиновників - ЗМІ

Середа, 14 березня 2018, 11:15

Американські ЗМІ повідомляють, що президент США Дональд Трамп найближчим часом може звільнити радника з національної безпеки Герберта Макмастера та главу апарату Білого дому Джона Келлі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на свої джерела.

Серед кандидатур на заміну Макмастера розглядають Джона Болтона, колишнього посла США в ООН, виконавчого директора компанії Oracle Сафру Кац, директора агентства національної безпеки адмірала Майкла Роджерса та віце-президента Ford Motors, який працював у адміністрації за президентства Буша, Стівена Бігуна.

Повідомляється, що Болтон зустрічався особисто з президентом кілька разів, у тому числі під час зустрічі в Овальному кабінеті минулого тижня.

Окрім того, за даними двох джерел, у Трампа зростає роздратування щодо міністра у справах ветеранів Давіда Шулкіна, якого він також планує усунути з посади.

Як відомо, у лютому минулого року президент США Дональд Трамп оголосив про призначення генерал-лейтенанта Герберта Макмастера радником з питань національної безпеки замість Майкла Флінна, який подав у відставку через скандал про контакти з Росією.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп звільнив державного секретаря Рекса Тіллерсона і запропонував замінити його директором ЦРУ Майком Помпео. Заступник колишнього державного секретаря США Рекса Тіллерсона Стів Голдштейн також був звільнений.

Комітет Сенату США у закордонних справах у квітні розглядатиме кандидатуру Помпео.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.