Трамп змінює держсекретаря США: Тіллерсона замінить директор ЦРУ

Вівторок, 13 березня 2018, 14:51

Президент США Дональд Трамп звільняє державного секретаря Рекса Тіллерсона і замінить його директором ЦРУ Майком Помпео.

Про це Трамп написав у Twitter.

"Майк Помпео, директор ЦРУ, стане нашим новим державним секретарем. Він проведе фантастичну роботу! Дякую Рексу Тіллерсону за його службу! Джина Гаспель стане новим директором ЦРУ і першою жінкою на цій посаді. Вітаю всіх!" - написав Трамп.

Видання The Washington Post повідомляє, що Трамп минулої п'ятниці попросив Тіллерсона подати у відставку, і головний американський дипломат перервав поїздку до Африки в понеділок, щоб повернутися до Вашингтона.

"Я пишаюсь тим, що пропоную директору Центрального розвідувального управління Майку Помпео стати новим державним секретарем. Майк був кращим у своєму класі в Вест-Пойнті, гідно служив в армії США, закінчив з відзнакою Гарвардську школу права", - йдеться у заяві Трампа, поширеній Білим домом.

Трамп також подякував Тіллерсону за роботу: "Я хочу подякувати Рексу Тіллерсону за його службу. Багато чого було досягнуто за останні чотирнадцять місяців, і я бажаю йому і його родині всього найкращого".

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.