Порошенко сподівається на підтримку нового уряду Меркель щодо миротворців на Донбасі

Субота, 17 березня 2018, 15:06

Президент України Петро Порошенко висловив сподівання, що новий уряд Ангели Меркель сприятиме у питанні введення миротворчої місії ООН на Донбас.

Про це він заявив в інтерв'ю виданням німецької медіагрупи Funke.

"Москва намагається поставити на коліна нашу націю. Однак ми вижили, тому що Європа з нами. Сподіваюся на продовження цієї підтримки від нового німецького уряду", - сказав він.

"Я очікую, що всі партнери по коаліції в Німеччині виступатимуть за свободу, демократію і територіальну цілісність України і працюватимуть в напрямку організації миротворчої місії ООН для сходу нашої країни. Тільки в цьому випадку Мінські мирні угоди будуть виконані", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, Україна і її західні союзники пропонують повномасштабну місію ООН, що перебуватиме на всій окупованій території Донбасу, включно з кордоном із Росією, і гарантуватиме безпеку загалом, а не лише для спостерігачів ОБСЄ, а також візьме під контроль склади озброєння російських гібридних сил на окупованій території, контролюватиме роззброєння незаконних збройних формувань тощо.

Під час консультацій в ООН Росія відкинула практично всі важливі положення, які дозволяють створити ефективну місію. Росія заявляє, що дійти до компромісу в питані розміщення миротворців на Донбасі можна лише через діалог з представниками невизнаних республік Донбасу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.