Французькі політики коментують затримання екс-президента Ніколя Саркозі

Вівторок, 20 березня 2018, 12:41

Французькі політики сподіваються на належну роботу судової системи, коментуючи затримання екс-президента Ніколя Саркозі.

Про це повідомляє Le Monde.

"Я не буду коментувати юридичні процедури, але в мене є що сказати про цього чоловіка" - сказав прем’єр Франції Едуар Філіпп, відзначивши свою приналежність до спільної з Саркозі політичної родини.

"У мене часом були складні взаємини з ним. Але вони завжди ґрунтувалися на взаємній повазі" - зазначив прем’єр.

Як заявив колишній заступник голови ультраправої партії "Національний фронт", лідер об’єднання "Патріоти" Флоріан Філіппо, затримання екс-президента для будь-якої країни є ударом по національній гордості.

Надін Морано, євродепутатка і колишня міністр в уряді Саркозі, закликала дочекатися деталей допиту і підтвердження тому, що затримання було виправдане.

"У мене особисто є сумніви щодо цієї справи, але органи юстиції працюють, і я сподіваюся, що політична влада не втручатиметься у роботу судової. Я поважаю презумпцію невинуватості стосовно будь-кого з політиків" - зазначила Валері Пекрес, голова партії "Республіканці" у столичному регіоні.

"Судова система у цій країні незалежна. І буде добре для неї досягти прогресу у цій справі і пролити на неї світло" - заявив міністр сільського господарства Франції Стефан Травер.

Нагадаємо, вранці 20 березня стало відомо, що екс-президента Франції Ніколя Саркозі взяли під варту за підозрою у незаконному фінансуванні його виборчої кампанії у 2007 році.

В рамках справи про фінансування кампанії Саркозі, відкритої в 2013 році, слідчі перевіряють твердження про те, що режим лівійського диктатора Муаммара Каддафі таємно надав Саркозі на виборчу кампанію загалом 50 мільйонів євро, що вдвічі більше дозволеного законом бюджету.

Ці виплати також порушують правила зовнішнього фінансування кампанії. Сам Саркозі всі звинувачення відкидає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: