ФБР взяло під захист ключового свідка привласнення грошей ЄС в Угорщині – ЗМІ

Понеділок, 26 березня 2018, 15:08

Угорське видання Magyar Nemzet повідомило, що США включили у програму захисту свідків громадянина Угорщини, який міг зіграти ключову роль у виведенні за кордон угорською владою грошей від проведення тендерів ЄС.

Як пише видання, влада США вважає, що угорець є частиною мережі, яка в останні роки вивела від трьох до чотирьох мільярдів євро з Угорщини на рахунки в Азії та арабських країнах.

Американці підозрюють, що ця сума є частиною коштів, які привласнювали провладні політики після проведення тендерів ЄС. За даними ФБР, гроші були взяті з банку MKB та інших контрольованих урядом угорських банків.

Гроші виводили готівкою, інколи обсягом у кілька мільйонів євро. Кур’єри, серед яких і свідок ФБР, вивозили їх за кордон у вигляді діамантів або перераховували на рахунки країн Близького Сходу чи Сингапуру.

Американці припустили, що частина грошей повернулася в Угорщину через замасковані арабські інвестиції, які були вкладені у розкішні готелі, замки та інші об'єкти.

За даними Magyar Nemzet, американці також попросили угорську владу вжити конкретних слідчих дій, але через тридцять днів отримали відповідь, що ніяких доказів злочину не було знайдено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.