У Франції веган радів загибелі м’ясника під час теракту, його судитимуть

Четвер, 29 березня 2018, 18:19

Французький активіст веганського руху в четвер має постати перед судом через висловлювання про те, що загиблий під час недавнього теракту в супермаркеті м'ясник заслуговував такої долі.

Про це повідомляє AFP.

Незвичайна справа буде слухатися за антитерористичними законами Франції в місті Сен-Годен на південному заході країни.

Поліція регіону помітила повідомлення, пов'язане з вбивством м'ясника в супермаркеті Super U в місті Треб минулого тижня під час нападу терориста.

"Отже, ви вражені тим, що вбивцю вбили терористи. А я ні, у мене нульове співчуття до нього, в цьому є справедливіст", - написав веган і активіст із захисту прав тварин.

Це повідомлення викликало критику і скарги, і автор пізніше видалив його, але прокурори вирішили все одно пред'явити звинувачення у схваленні тероризму.

Подібне звинувачення може бути висунуто будь-кому, хто підозрюється в схваленні тероризму, або позитивно його коментує. Такі дії в Інтернеті можуть каратися тюремним ув'язненням до 7 років і штрафом в розмірі до 100 тисяч євро.

Минулого тижня лівий французький політик Стефан Пуссьє був заарештований за дописи у Twitter, в яких він радів загибелі поліцейського, який обміняв себе на заручників у супермаркеті міста Треб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.