Росіянка, інформаторка вбитої на Мальті журналістки, боїться за своє життя - адвокат

П'ятниця, 30 березня 2018, 16:40

Грецький адвокат, що представляє росіянку, яка заговорила про порушення мальтійським банком "Pilatus", заявляє, що його клієнтка боїться за своє життя, якщо буде видана Мальті.

Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, колишня працівниця банку "Pilatus" Марія Єфімова була інформатором вбитої на Мальті журналістки Дафне Каруани Галіції. Зокрема, вона була джерелом інформації про те, що панамська компанія Egrant належала Мішель Мускат - дружині прем'єр-міністра Мальти Джозефа Муската.

Журналістка опублікувала рахунки, передані Єфімовою, в яких містилися деталі про те, що Egrant отримала $1 мільйон від правлячої родини Азербайджану. Це історія призвела до серйозного політичного скандалу на Мальті. Єфімова також надала докази у справі про офшори в комітеті Європейського парламенту.

"Вона отримала повідомлення про те, що "їй треба захистити себе" і тому вона пішла шукати захисту у грецької поліції", - сказав адвокат.

Він не повідомив, хто саме надіслав повідомлення Єфімовій.

Грецький суд планує заслухати запит Мальти про екстрадицію Єфімової 12 квітня на підставі ордеру на арешт за звинуваченням у розкраданні державних коштів.

Нагадаємо, колишня працівниця банку, яка була інформатором вбитої на Мальті журналістки Дафне Каруани Галіції, здалася грецькій поліції і була заарештована на вимогу Мальти.

Мальтійські прокурори видали європейський ордер на арешт Єфімової, яка залишила Мальту минулого року і поїхала з сім'єю до Греції. Прокуратура підозрює її у заволодінні коштами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.