В МЗС Британії пояснили слова Джонсона про можливий бойкот ЧС-2018 в Росії

Вівторок, 6 березня 2018, 16:58

В МЗС Британії пояснили, що міністр Борис Джонсон не мав на увазі бойкот чемпіонату світу з футболу в Росії з боку британських команд.

Про це повідомляє The Independent.

Як зазначає видання, слова Джонсона про можливий бойкот ЧС-2018 спричинили бурхливу дискусію.

"Працівники МЗС терміново уточнили, що міністр говорив про політиків і дипломатів, а не футбольні команди як такі" - йдеться у повідомленні.

Як повідомлялося, Борис Джонсон раніше припустив можливий перегляд участі Британії у ЧС-2018 в Росії якщо з’ясується, що за отруєнням російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль.

"І для себе, я думаю, буде дуже важко зрозуміти, як... думаючи про майбутній Чемпіонат світу в липні цього літа... Я думаю, що було б важко уявити, що Британія буде представлена на цій події звичайним способом", - заявив Джонсон, додавши, що це питання потрібно "обов'язково розглянути".

Крім того, Джонсон попередив РФ про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничою хворобою колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Москва.

Нагадаємо, колишній російський шпигун Сергій Скрипаль знаходиться у критичному стані після ймовірного отруєння невідомою речовиною у Великій Британії, де він проживав в останні роки.

В Кремлі заявили, що не мають ніякої інформації з приводу того, чим займався колишній російський шпигун Сергій Скрипаль та з чим може бути пов'язана трагічна ситуація.

Голова міжнародного комітету палати громад Том Тугендхат заявив, що таємнича хвороба колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля містить всі ознаки російської причетності.

Фінальний етап Чемпіонату світу з футболу пройде з 14 червня по 15 липня 2018 року в Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.