У Литві компанії загрожує штраф до 100 тис. євро за трансляцію російських каналів

Вівторок, 24 квітня 2018, 13:50

Литовська комісія з питань радіо і телебачення (ЛКТР) обіцяє покарати стотисячним штрафом компанію ТВ-послуг Init за те, що вона не дотримувалася заборони на трансляцію каналу "РТР-Планета" та інших його версій.

Про це повідомляє портал Delfi.

Трансляція цих російських каналів в Литві обмежена на рік у зв'язку з пропагандою війни і національної ворожнечі - ретранслятори повинні були зупинити трансляцію до 23 лютого, однак з'ясувалося, що ще 1-ого березня Init не виконала вимогу, тобто транслювала іншу версію цього телеканалу під назвою "Росія-РТР".

Комісія прийме рішення про штраф у середу.

Закон про інформування громадськості за згадане порушення дозволяє ЛКТР покарати ретранслятора штрафом у розмірі до 3% річної виручки, а у випадках, коли сукупну виручку підрахувати важко або неможливо - штрафом до ста тисяч євро.

"Вперше ретранслятор не виконав рішення комісії. Я вважаю, що в комісії ми розглянемо це питання і скористаємося всіма передбаченими законом умовами з приводу покарання, будемо принциповими, будемо реагувати так, щоб в майбутньому подібних порушень не було", - сказав голова комісії Едмундас Вайтекунас.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.