Орбана критикують, але він охороняє європейський кордон – німецький міністр

Середа, 4 квітня 2018, 10:39

Прикордонне агентство Євросоюзу Frontex потребує 100 тисяч співробітників, щоб належним чином охороняти зовнішні кордони блоку, в тому числі від напливу мігрантів.

Про це заявив німецький міністр охорони здоров’я Єнс Шпан в інтерв’ю Neue Zuercher Zeitung.

"На сьогодні всі розуміють, що наш загальний кордон знаходиться у Середземному морі, в регіоні Егейського моря, на кордоні з Україною. Ось чому нам потрібно побудувати європейську прикордонну охорону", - сказав Шпан, який є головним критиком Ангели Меркель в новому уряді.

Він зазначив, що наразі у штаті Frontex працюють 250 співробітників, є також 1500 національних чиновників, які працюють в рамках повноважень організації.

"Я також був би відкритий для пропозиції частково поступитися суверенітетом, якщо це зробить кордони безпечнішими...Незважаючи на всю критику Віктора Орбана, він дотримується європейського права і охороняє європейський кордон", - додав міністр.

Він також прокоментував слова міністра внутрішніх справ Горст Зеєгофера, який сказав, що іслам не належить до Німеччини.

"Звичайно, мусульмани належать до Німеччини, навіть салафіти. Принаймні, вони тут. На жаль. Але питання в тому, чи всі мусульмани хочуть належати до Німеччини? Реакційна частина ісламу ускладнює життя", - сказав Шпан.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.