МЗС Британії видалило твіт про російське походження "Новічка"

Середа, 4 квітня 2018, 16:21

МЗС Великої Британії видалило твіт, у якому стверджувалось, що британські експерти довели російське походження нервово-паралітичної речовини "Новічок", якою, як заявляє Лондон, отруїли Сергія та Юлію Скрипалів.

Про це повідомляє Sky News.

22 березня у профілі британського МЗС з’явився твіт, в якому було зазначено, що "проведений провідними світовими експертами в оборонній науково-технічній лабораторії в Портон-Даун аналіз дав зрозуміти, що це була нервово-паралітична речовина військового типу "Новічок", виготовлена в Росії".

 

Хоча кеш-версія цього повідомлення досі доступна в інтернеті, оригінальний твіт було видалено.

Це трапилось після того, як глава лабораторії в Портон-Даун заявив Sky News у вівторок, що їхні науковці не зуміли встановити, що "Новічок" було виготовлено в Росії.

У міністерстві закордонних справ Британії підтвердили видалення твіта, заявивши, що це було зроблено, бо твіт цитував британського посла в Росії Лорі Брістоу, а його слова у повідомленні були "не точно відображені".

Нагадаємо, виконавчий директор оборонної науково-технічної лабораторії в Портон-Даун сказав Sky News, що науковцями лабораторії не було доведено російське походження "Новічка".

За його словами, встановлення походження речовини потребує "інших матеріалів", деякі з яких ґрунтуються на основі розвідувальних даних, доступ до яких має уряд. Він наголосив, що робота лабораторії не полягала у встановленні того, де була виготовлена речовина.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.