Євроатлантичні прагнення України можуть зафіксувати в Конституції восени

Вівторок, 5 червня 2018, 16:42

Верховна рада може зафіксувати євроатлантичні прагнення України в Конституції вже восени.

Про це заявила народний депутат, голова постійної делегації Верховної ради в Парламентській асамблеї НАТО Ірина Фріз, йдеться у повідомленні на сайті Блоку Петра Порошенка.

"На рівні законодавства ми вже зафіксували нашу мету набуття членства в НАТО. Зараз ми очікуємо, що президент України ще до завершення поточної сесії внесе до Верховної ради проект змін до Конституції України, якими буде зафіксовано в Основному законі положення про європейську та євроатлантичну інтеграцію України. Це дасть нам упевненість, що жодні виборчі процеси не відвернуть нашу країну з обраного шляху", – заявила Ірина Фріз.

За словами депутатки, після ухвалення проекту закону у першому читанні, Конституційний суд міг би розглянути його на відповідність Конституції і дати відповідь ще до початку осінньої сесії.

"Відтак, євроатлантичний вибір України може бути зафіксований в Конституції України вже восени поточного року" - сказала Фріз.

Як повідомлялося наприкінці березня, президент України Петро Порошенко анонсував внесення змін до Конституції для закріплення стратегії країни на європейську та євроатлантичну інтеграцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: