В НАТО пояснили своє рішення щодо України, спростувавши заяву МЗС Угорщини

Середа, 11 липня 2018, 13:46

У Північноатлантичному альянсі пояснили, яке рішення буде ухвалене після зустрічі лідерів Альянсу з керівниками України та Грузії.

Пояснення Альянсу суперечать офіційній заяві МЗС Угорщини, повідомляє з Брюсселя кореспондент "Європейської правди".

Після сесії саміту НАТО, у якій візьмуть участь Україна та Грузія, буде ухвалено два документи – окремо по Грузії та Україні.

"Буде спільна заява Комісії Грузія-НАТО, офіційний документ, а також окремо буде поширена заява головуючого щодо України", - пояснив представник НАТО, уповноважений дати пояснення журналістам на умовах анонімності.

Він наголосив, що формальне рішення по Україні не буде ухвалене через "відсутність консенсусу". "Ви бачили повідомлення ЗМІ. Часом непросто знайти консенсус, і у нас так і не з’явилося консенсусу щодо заяви Комісії Україна-НАТО", - додав він, у відповіді Європейській правді, не заперечивши твердження про те, що рішення заблоковане саме Угорщиною.

Посадовець наголосив, що формат "заяви головуючого" обраний саме через те, що така заява не потребує затвердження консенсусом. "Це документ відбиватиме все, про що буде говоритися на зустрічі щодо України, і він, звісно ж, буде скоординований з Україною та із союзниками, щоби інформація була подана коректно", - пояснив він.

Як повідомлялося, раніше МЗС Угорщини поширив заяву про те, що Будапешт не блокуватиме рішення за результатами тристоронньої зустрічі НАТО-Україна-Грузія. Однак пояснення представника Альянсу свідчить, що заява не відповідає реальності – тристоронньої заяви немає на порядку денному.

Варто також зауважити, що у офіційному повідомленні МЗС Угорщини є інші фактичні неточності. Зокрема, в Угорщині кажуть, що готуються до саміту з питань чорноморської безпеки, в той час як зустріч НАТО-Україна-Грузія не має такої назви, вона не знайшла підтримку усіх членів Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: