Білий дім припинив публікувати зміст телефонних розмов Трампа

Середа, 25 липня 2018, 09:15

Білий дім вирішив відмовитися від практики публікації змісту телефонних розмов президента Дональда Трампа зі світовими лідерами.

Про це повідомив телеканал CNN з посиланням на джерела.

Мова йде про короткі офіційні заяви, у яких адміністрація викладала ключові позиції, обговорені в ході бесіди. Інформація у заявах зазвичай містить сухі описи, проте вона є чи не єдиним офіційним свідченням того, що телефонна розмова відбулася.

За даними телеканалу, за останні два тижні Трамп спілкувався по телефону як мінімум з двома лідерами - президентом Туреччини і прем'єр-міністром Ізраїлю.

Білий дім підтвердив, що ці розмови відбулися, тільки після того, як про це повідомили іноземні ЗМІ. При цьому Білий дім відмовився надавати будь-яку інформацію щодо змісту розмов.

Білий дім не публікував таких заяв після телефонної розмови Трампа з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном у середині червня, під час якої Трамп привітав Орбана з переобранням.

За даними телеканалу, наразі не відомо, ще цей крок є постійним, чи тимчасовим. Речник Білого дому від коментаря СNN відмовився.

При цьому короткі повідомлення про зміст розмов Трампа продовжують поширювати серед співробітників Білого дому для внутрішнього користування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.