Екс-стратег Трампа готує "праву революцію" в Європі

Понеділок, 23 липня 2018, 10:51

Колишній старший радник Дональда Трампа Стів Беннон збирається створити фонд для фінансування правих популістів, що призведе до "правої революції" в Європі.

Як повідомляє Euractiv, Беннон сподівається, що новостворений фонд під назвою "Рух" допоможе правим партіям перемогти на європейських виборах, починаючи з виборів до Європарламенту наступної весни.

Стів Беннон був одним із головних рушіїв передвиборчої кампанії Дональда Трампа, що дозволило йому згодом отримати нову посаду головного стратега у Білому домі. Через 7 місяців на посту Трамп звільнив Беннона.

У інтерв’ю виданню Daily beast Беннон заявив, що передбачає створення правопопулістської "супергрупи" у Європейському парламенті, депутати якої становитимуть третину від усього складу переобраного органу наступної весни.

Очікується, що штаб-квартира "Руху" буде розташована в Брюсселі. Персонал до фонду планують набирати у найближчі місяці.

Згідно з планом, до виборів в 2019 році фонд матиме не більше 10 штатних співробітників. Штат буде збільшено до 25 осіб після 2019 року, якщо проект буде успішним.

За словами Беннона, у ролі зразкового партнера фонду він бачить лідера ультраправої італійської партії "Ліга" Маттео Сальвіні. "Італія – двигун сучасної політики. Якщо це працює там, то це може працювати скрізь", - прокоментував Беннон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.