У Сербії – страйк через убивство колишнього адвоката Мілошевича

Понеділок, 30 липня 2018, 10:35

Адвокати у Сербії оголосили тижневий страйк у зв’язку з убивством відомого адвоката, який захищав у суді колишнього сербського лідера Слободана Мілошевича.

Про це повідомляє Associated Press.

57-річний Драгослав Огняновіч був убитий в суботу ввечері біля свого будинку в Белграді. Його 26-річний син був також поранений під час стрілянини.

Поліція проводить пошуки убивці. Сербські ЗМІ повідомили, що правоохоронці утворили кордон біля будинку адвоката в суботу ввечері та заблокували виїзди з міста.

За інформацією сербської преси, убивство Огняновіча стало останнім із серії розправ мафії, які сталися на тлі тривалої боротьби між злочинними групами Сербії та сусідньої Чорногорії.

Огняновіч працював адвокатом в декількох гучних справах мафії в Сербії і Чорногорії. Поліція заявляє, що вбивства є частиною бандитської війни за незаконний ринок наркотиків.

Асоціація адвокатів Сербії повідомила, що вбивство Огняновіча "найрішучішим чином показало обставини, в яких сербські адвокати ведуть свою професійну діяльність".

Страйк адвокатів розпочинається у понеділок. Асоціація також заявила, що запропонує нагороду за інформацію про вбивство Огняновіча.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: