У Грузії починаються навчання НАТО за участі України

Середа, 1 серпня 2018, 07:44

У Грузії 1 серпня починаються багатонаціональні військові навчання країн-членів НАТО і партнерів альянсу Noble Partner 2018.

Про це повідомляє сайт  Міністерства оборони Грузії.

У навчаннях візьмуть участь 3000 військовослужбовців з 13 країн-членів НАТО та країн-партнерів: Грузії, США, Великої Британії, Німеччини, Естонії, Франції, Литви, Польщі, Норвегії, Туреччини, України, Азербайджану. і Вірменії. Цього разу в навчанні також братимуть участь авіаційна підтримка США та бронетранспортери Німеччини.

"Ці навчання проводяться в Грузії вже четвертий раз і спрямовані на підвищення кваліфікації в оборонних та наступальних операціях; підвищення готовності та сумісності з країнами-членами та країнами-партнерами НАТО; а також роблять внесок у підтримку стабільного та безпечного середовища в Чорноморському регіоні", - йдеться у повідомленні.

Сценарій навчань включає командування, штабні та польові тренування з живим вогнем, маневри та елементи бойової підтримки в оборонних та наступальних операціях.

Раніше США перекинули на навчання в Грузію з Європи військову техніку, включаючи бронетранспортери "Stryker", бойові машини піхоти "Bradley" і п'ять танків "Abrams" (M1A2).

Техніка була доставлена морським шляхом з порту Констанца в Румунії в грузинський порт Поті. Також у навчаннях будуть задіяні американські бойові вертольоти AH-64 Apache і UH-60 Black Hawk.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.