Монакський граф зажадав мільйонів від Франції через королівський "трюк"

Вівторок, 14 серпня 2018, 13:15

Народжений у Франції аристократ зажадав від Франції виплатити йому $401 млн як відшкодування збитку, стверджуючи, що вона обманом не дала його родичам посісти трон Монако.

Про це пише BBC.

44-річний граф Луї де Кузо говорить, що на початку 20-го століття Франція змінила правила престолонаслідування, щоб зірвати німецькі претензії на трон. За його словами, виправити "обман" - це питання честі сім'ї.

Князь Альберт II править Монако сьогодні. Де Кузо підкреслив, що має претензії до Франції, а не до принца Альберта. Міністерство закордонних справ Франції має до 2 вересня прийняти або відхилити запит.

"Якщо уряд відмовиться, ми подамо на нього в суд", - заявив адвокат де Кузо.

Де Кузо, який живе в Парижі, каже, що він прямий нащадок Оноре III, який правив крихітним середземноморським князівством протягом 1733-1793 років. Королівська сім'я відома як дім Грімальді.

Позов спрямований проти принца Луї II, який правив протягом 1922-1949 років. Він був холостяком, без будь-якого законного спадкоємця, і тому за початковими правилами спадкування він не мав права посідати престол. Де Кузо стверджує, що згідно з цими правилами гілка його родини Грімальді мала успадкувати трон.

Але в 1911 році під тиском Франції був прийнятий закон, який змінив правила, щоб Луї міг правити. У нього була народжена поза шлюбом дочка Шарлотта, і новий закон дозволив Луї її удочерити, таким чином вирішивши проблему успадкування. Шарлотта народилася в результаті пристрасного зв'язку між Луї і співачкою кабаре Марі-Джульєттою Луве.

Де Кузо каже, що трон мав перейти до німецького дворянина з гілки його власної родини - Вільгельма, другого герцога Ураха, який був двоюрідним братом Луї.

Адвокат де Кузо заявив, що "для німця було просто неприйнятно правити Монако в той час, напередодні Першої світової війни".

"Були таємні зустрічі в Парижі і Монако між французьким послом і владою Монако, вони підписали секретний пакт. У мене є докази, і я передам їх до суду, якщо французький уряд не захоче платити", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.