Швейцарія розслідуватиме дії французького лікаря, що пропонує "лікування" гомосексуалізму

П'ятниця, 17 серпня 2018, 11:47

Швейцарський кантон Женева почав розслідування стосовно французького лікаря, який стверджує, що може лікувати гомосексуалізм за допомогою альтернативних методів лікування, таких як гомеопатія.

Про це пише RFI.

Регіональний міністр охорони здоров'я Мауро Поджіа попросив обласну комісію з нагляду фахівців в області охорони здоров'я і права пацієнтів почати розслідування діяльності лікаря Жана-Іва Анрі.

"Йому здається, що гомосексуалізм - це хвороба, яку потрібно лікувати. Цього елемента досить, щоб обґрунтувати відкриття розслідування", - сказав Поджіа.

Такий крок викликаний галасом у соціальних мережах навколо статті, яку Анрі написав 2009 року, в якій він сказав, що гомосексуалізм - це не патологія, а особливий симптом", що спостерігається у "прикордонних" та інших пацієнтів.

71-річний лікар-терапевт і натуропат описує потяг до людини тієї ж статі як "симптом", для яких гомеопатія може запропонувати "ліки", і рекомендує різні методи для хлопчиків і дівчаток.

"Гомосексуалізм - це симптом, як і будь-який інший, як головний біль або лихоманка, - сказав він. - Я не розумію, в чому проблема".

Анрі також керує сайтом альтернативної медицини, доступним тільки для передплатників.

Гомосексуалізм є одним з 64 000 "симптомів", які Анрі і його колеги оцінюють у своїй роботі.

У записці підкреслюється, що сторінка, присвячена гомосексуалізму, була в першу чергу спрямована на те, щоб "змусити наших студентів задуматися про взаємозв'язок між медичними оглядами і поведінковими симптомами".

За словами Поджіа, комісія вивчить, чи є думки, висловлені Анрі, незалежними від його медичної практики, чи не наражає він на небезпеку своїх пацієнтів, практикуючи незаконну медицину.

Президент Женевської асоціації практикуючих лікарів Мішель Маттер заявив, що Анрі, схоже, винен у "шарлатанстві".

Швейцарські правозахисники планують вжити юридичних заходів.

Одностатеві шлюби чи громадянські партнерства є визнаними або мають легальний захист у 22 з 28 країн-членів ЄС. Румунія, Польща, Словаччина, Болгарія, Литва та Латвія та наразі не пропонують юридичного захисту одностатевих пар. Швейцарія, як відомо, є членом Європейського економічного союзу, але не ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.