Франція заборонила непристойні загравання на вулицях після побиття жінки

Четвер, 2 серпня 2018, 13:14

Французький парламент посилив законодавство щодо боротьби з сексуальним насильством і заборонив сексуальні домагання на вулицях.

Про це повідомляє Reuters.

Відтепер залицяльник, що дозволяє собі непристойну поведінку сексуального характеру і агресивно поводить, може бути оштрафований на суму до 750 євро.

"Сексуальне переслідування на вулицях досі не каралося. Відтепер буде" - сказала ініціаторка закону і міністр гендерної рівності Марлен Схіаппа.

Французькі парламентарі прийняли відповідний закон у другому читанні у середу за декілька днів після того всю країну збурило відео з побиттям студентки серед білого дня у Парижі.

Минулого вівторка Марі Лагерр поверталася з роботи у 19-му окрузі Парижа, коли невідомий чоловік став озвучувати непристойні і принизливі коментарі сексуального характеру на її адресу.

Жінка сказала йому "закритися", після чого він різко підійшов, вдарив її по обличчю на очах у шокованих відвідувачів закладу та продовжував кричати на неї. Чоловік також кинув у неї попільничку, але промахнувся.

Критики нового закону стверджують, що він вбиває "культуру французьких коханців".

"Ключовим є те, що французькі закони забороняють образи, залякування, погрози і переслідування жінок у громадських місцях" - сказала міністр, наголосивши, що Франція повинна припинити терпіти сексуальні домагання і насильство на зразок того, що мало місце з Лагерр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.