У шведському соборі, звідки вкрали корону Карла IX, виявили кров

Четвер, 2 серпня 2018, 19:33

Поліція Швеції знайшла сліди крові в соборі міста Стренгнес неподалік Стокгольма, звідки цього тижня двоє чоловіків викрали дві дорогоцінні корони, що належали королю Карлу IX та його дружині Крістіні.

Про це пише Local.

Слідчі вважають, що знайдені сліди - кров одного з грабіжників. Злодії близько опівдня вкрали дві корони і державу (символ влади монарха), що датуються ХVІ століттям.

Свідки сказали, що бачили двох чоловіків, що вибігли з собору, який був відкритий для публіки у зв'язку з проведенням ярмарку. Грабіжники нібито втекли з місця злочину на велосипедах, після чого пересіли на моторний човен.

Точну вартість вкрадених з собору коштовностей оцінити неможливо, адже вони унікальні, кажуть у поліції. Королівські коштовності були прикрашені золотом, дорогоцінним камінням та перлами. Вони зберігалися у спеціальній прозорій замкненій вітрині із сигналізацією.

 

Карл IX з династії Васа став королем Швеції в 1604 році. В 1611 році вибухнув конфлікт між Швецією і Данією, який став несподіванкою для монарха, Карл IX помер в тому ж році і був похований в соборі в Стренгнесі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: