Димові шашки і пошкоджені човни: сутички рибалок з Франції та Британії у Ла-Манші

відео
Середа, 29 серпня 2018, 09:31

У протоці Ла-Манш відбулися зіткнення між французькими та британськими рибалками, що займаються виловом морських гребінців.

Про це повідомляє ВВС.

Зіткнення сталося близько 12 морських миль (22 км) від узбережжя Нормандії, недалеко від затоки Сени.

Британські човни мають право ловити рибу в багатому гребінцями районі. Але їх присутність розлютила французів, які звинувачують англійців в безсоромному виснаженні запасів молюсків.

Близько 40 французьких човнів зібралися на знак протесту проти так званого британського "пограбування".

"Французи пішли на контакт з англійцями, щоб зупинити їх роботу, і відбулися зіткнення. Мабуть, вони кидалися камінням, але обійшлося без травм", - сказав місцевий чиновник з Нормандії.

Судячи з відео, доступних в інтернеті, деякі човни були пошкоджені в зіткненнях, на одному з човнів видно палаючу димову шашку.

В інциденті брали участь п'ять британських човнів і 35 французьких. Британці через чисельну меншість швидко відійшли до своїх берегів.

Напруженість навколо вилову гребінців триває протягом 15 років, але в останні п'ять років діяла угода - більш великі британські човни залишалися поза областю вилову в обмін на більшу кількість прав на рибальство.

Британські човни можуть збирати гребінці цілий рік, в той час як французький закон обмежує промисловий сезон гребінця з 1 жовтня до 15 травня.

В цьому році французи відхилили цю угоду. "Для британців це відкритий бар - вони ловлять рибу, коли хочуть, де хочуть, і стільки, скільки хочуть", - скаржаться французи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.