Поліція Франції спецзасобами розігнала еко-активістів, які заблокували будівництво шосе

фото
Понеділок, 10 вересня 2018, 12:45

Французька поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати близько 200 демонстрантів, які заблокували будівництво кільцевої дороги поблизу східного міста Страсбурга.

Про це повідомляє агентство AFP.

Регіональні органи влади в серпні дали зелене світло плану будівництва 24-кілометрової автомагістралі. Але критики кажуть, що вона знищить сільськогосподарські угіддя та загрожує вимиранням деяких видів, зокрема хом'яків.

Протестувальники звели барикади з дерева та шини на ділянці дороги від краю запланованого майданчика до села Колбсхайм довжиною в декілька сотнів метрів.

 

Рано в понеділок на місце прибуло близько 500 силовиків. Використовуючи свої щити та сльозоточивий газ, вони розігнали еко-активістів.

Вони також використовували бензопили для зняття барикад, а один офіцер використовував спецзасіб для затримання демонстранта, який прикував до дерева.

 

Міський голова Колбсхайма засудив застосування сили поліцією. Кілька провідних екологів минулого місяця звернулися до міністра охорони навколишнього середовища Франції Ніколя Гулота з проханням зупинити цей проект. Судові процедури тривають.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.