Україна припинила участь у засіданнях постпредів при статутних органах СНД

Середа, 12 вересня 2018, 13:34

Україна більше не бере участі в засіданнях постійних представників при статутних органах СНД.

Про це в середу повідомив посол України в Мінську Ігор Кизим, передає ТАСС.

"Було ухвалено рішення президента України закрити представництво України при координаційних органах СНД, це було зроблено в минулому місяці. Ми не приймаємо участі в засіданнях постпредів, тому що у нас нікому там просто брати участь технічно", - сказав він.

За його словами, постпред України у виконкомі СНД виїхав, "є дипломат в посольстві, який відповідає за зв'язки з виконкомом".

Кизим нагадав, що тепер Україна "взаємодіє з виконкомом СНД через посольство, як з будь-якою міжнародною організацією, яка знаходиться в країні перебування", сказав він. Посол зазначив, що українська сторона "знаходиться в стадії виходу з СНД".

У травні президент України Петро Порошенко підписав указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про остаточне припинення участі України у роботі статутних органів СНД.

"Сьогодні ми робимо або вже зробили усе можливе, щоб перетнути рубікон,  повертаючись до Європейського Союзу. Я підписав указ про відкликання усіх представників України з усіх статутних органів СНД. Нам там більше немає що робити, ми рухаємося разом в Європу",- заявив Порошенко під час виступу на Днях Європи у Вінниці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.