Єлисейський палац відкрив онлайн-магазин: за 3 дні продав на 350 тисяч євро

Вівторок, 18 вересня 2018, 14:14

Єлисейський палац, який є резиденцією президента Франції, відкрив онлайн-магазин з продажу сувенірів і лише за перші три дні продав їх на 350 тисяч євро.

Про це повідомляє The Guardian.

Онлайн-магазин президентського палацу в минулу п'ятницю почав продавати різного роду сувеніри, починаючи від листівок із зображенням Еммануеля Макрона вартістю 2 євро до футболки за 55 євро з написом "Poudre de perlimpinpin" (що означає "чарівний пил", фраза, яку Макрон використовував під час дебатів з Марін Ле Пен перед виборами).

Чиновники кажуть, що в цілому було продано 7320 одиниць товару, а середній чек становив 48 євро. Каталог магазину налічує 60 найменувань, а найдорожчою позицією є золотий браслет зі словом Liberte (свобода) за 250 євро.

 
Товари з онлайн-каталогу

У магазині також можна придбати брелоки, ручки та листівки з портретами Макрона і в кольорах французького прапора.

Кружка з офіційним портретом президента коштує трохи менше 25 євро, біла футболка з написом "Première Dame" (Перша леді) - 55 євро.

Єлисейський палац отримує 12% від продажу товарів і заявляє, що кошти будуть направлені на ремонт палацу, побудованого в 1718 році.

У президентському палаці заявили, що тепер планують розширити асортимент онлайн-магазину.

"З 2019 року продукція буде розроблятися за ліцензією французьких брендів і буде більш широко доступна через мережу магазинів, продавців і їх іноземний експорт", - йдеться в заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.