У Тбілісі відкрили першу Європейську школу "Східного партнерства"

Вівторок, 4 вересня 2018, 18:52

Перша Європейська школа "Східного партнерства" відкрилася сьогодні у Тбілісі. Вона є одним з 20 ключових завдань СхП на період до 2020 року.

Про це повідомляє прес-служба Представництва ЄС в Україні.

Школа запропонує студентам із шести східних країн-партнерів ЄС інноваційну академічну програму, а також сприятиме налагодженню мультикультурних обмінів та співпраці.

Перша школа відкрила свої двері для 30 студентів з Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Республіки Молдова та України.

"Забезпечення високоякісної освіти для молоді – це інвестиція в майбутнє студентів, їхніх країн, а також нашої плiдної співпраці та міцного партнерства. Відкриття школи також є підтвердженням наших непохитних намірів реалізувати 20 ключових завдань на період до 2020 року, які знаходяться в основi Східного партнерства та забезпечать відчутні вигоди для громадян", - сказав євро комісар Йоганнес Ган на церемонії відкриття.

На саміті "Східного партнерства" в листопаді 2017 року всі держави-члени ЄС та шість країн "Східного партнерства" ухвалили відкриття Європейської школи як пріоритетне завдання, а також як частину зобов’язання щодо посилення підтримки молоді та освіти в регіоні.

Ця школа є одним із 20 ключових завдань на період до 2020 року, ухвалених лідерами в рамках останнього саміту, а також становить частину ширшого пакету підтримки для молоді з бюджетом у розмірі 340 мільйонів євро.

Унікальна дипломна програма, що пропонується в школі, поєднує в собі високі стандарти навчання та спеціалізоване викладання, що базується на стандартах Європейської шкільної системи. Студенти віком від 16 до 17 років будуть відвідувати заняття в багатомовному та мультикультурному середовищі з метою посилення та поглиблення своїх знань щодо Європи та Європейського Союзу.

Окрім цього, вони матимуть можливість ознайомитися з різноманітною позакласною програмою, а також брати участь у конференціях високого рівня, присвячених тематиці ЄС. Випускники програми отримають Диплом Міжнародного бакалаврату в галузі європейських досліджень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.