Польща придбала акції на розробку родовища на норвезькому шельфі

Четвер, 18 жовтня 2018, 17:08

Норвезька дочірня фірма (Upstream Norway AS) Польської нафтогазової компанії (PGNiG) придбала частку в концесії на норвезькому континентальному шельфі у компанії Equinor Energy AS за 220 млн доларів.

Про це пише "Польське радіо".

У PGNiG повідомили, що контрактом передбачене придбання 30 відсотків акцій концесії PL044 у Equinor Energy AS, це еквівалент купівлі 42,38% акцій на розробку родовища Tommeliten Alpha, оператором якого є компанія ConocoPhillips Norway AS.

Tommeliten Alpha – це газоконденсатне родовище у Північному морі, у безпосередній близькості від родовища Ekofisk. За даними норвезької сторони, його видобувні запаси складають 12,8 млрд кубометрів природного газу та 5,9 млн кубометрів нафти.

Згідно із нинішніми планами, видобування корисних копалин польською стороною почнеться у 2024 році. PGNiG сподівається, що родовище дозволить збільшувати виробництво природного газу польською компанією на понад 500 тис. кубометрів щороку протягом перших 6 років. Видобутий газ транспортуватимуть газопроводом Baltic Pipe.

Дотепер PGNiG мала на норвезькому шельфі 20 концесій і видобувала там 600 млн куб. м газу. Очікується, що 2022 року видобуток зросте до 2,5 млрд куб. м газу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.