Сійярто визнав домовленість з Києвом про нового посла та почесного консула

Четвер, 25 жовтня 2018, 11:23

На зустрічі міністрів закордонних справ України та Угорщини Петера Сійярто та Павла Клімкіна була ухвалена домовленість про відкриття нового почесного консульства України в Угорщині та про агреман на призначення нового посла Угорщини в Україні.

Про це заявив Петер Сійярто у коментарі "Укрінформу" після своєї зустрічі з українським колегою у Варшаві.

Угорський міністр наголосив, що у ситуації, яка склалася, успішною є стратегію "малих кроків". І вже досягнуто домовленість про "невеликі позитивні кроки" для зближення позицій Києва та Будапешта.

"І я сподіваюся, що невеликі кроки, які зроблено раніше, буде продовжено більшими кроками", - наголосив глава угорської дипломатії.

Серед "невеликих" кроків він назвав дозвіл на діяльність почесного консульства України в Угорщині. "Ми домовилися про це і ми це вже зробили – ми надали надали операційний дозвіл для почесних консулів з обох сторін. Це ще один малий крок в напрямку розбудови довіри", - заявив Сійярто.

Як повідомляла "Європейська правда", йдеться про почесне консульство України у місті Шіофок на Балатоні – Угорщина тривалий час відмовлялася давати дозвіл на його відкриття попри те, що сама вже має два почесних консульства в Україні.

Кроком назустріч з українського боку має бути згода Києва на призначення нового посла Іштвана Ійдярто. "І таким чином ми отримаємо агреман для нашого нового посла в Києві. Це хороший компроміс", - зауважив глава МЗС Угорщини.

Як повідомляла "Європейська правда", окрім цього, під час зустрчі міністрів Угорщина запропонувала Україні укласти угоду про захист нацменшин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: