Родина зниклої дівчини тисне на Ватикан через знайдені у посольстві кістки

Середа, 31 жовтня 2018, 16:13

Адвокати сім'ї 15-річної італійської дівчини, яка зникла безвісти в 1983 році, вимагають від прокуратури надати додаткові відомості про фрагменти людських кісток, які знайшли у посольстві Святого престолу в Римі.

Про це повідомляє Associated Press.

Фрагменти кісток були виявлені під час реконструкції над прибудовою до посольства Ватикану на початку тижня.

Після цього відразу заговорили про можливий зв'язок зі зникненням Емануели Орланді, дочки ватиканського співробітника, доля якої залишається однією з найзагадковіших таємниць Ватикану.

Прокурори зараз намагаються з'ясувати, чи належать знайдені рештки Орланді, яка зникла 22 червня 1983 року, або іншій 15-річній дівчині Міреллі Грегорі, яка зникла на місяць раніше в Римі, 7 травня 1983 року.

"Ми просимо римських прокурорів та Святий Престол пояснити, як були знайдені кістки та чи мають вони зв'язок зі зникненнями Емануели Орланді або Мірелли Грегорі", - заявила адвокат Лаура Скро, додавши, що заява Ватикану "надає мало інформації".

Фахівці стверджують, що вік, стать та приблизний час смерті особи, якій належать рештки, можна визначити за 7-10 днів, якщо з фрагментів можна буде отримати достатньо ДНК.

Зникнення Орланді та Грегорі ніколи не були формально пов'язані. Зникнення Орланді було більш гучною справою через зв'язок з Ватиканом. Вона зникла після того, як залишила квартиру своєї родини в Ватикані, щоб піти на уроки музики в Римі.

Протягом багатьох років її справа була пов'язана з численними версіями, починаючи від спроби убити Папу Іоанна Павла II до фінансового скандалу банку Ватикану та кримінального злочину в Римі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.