ЄС вимагає негайного звільнення Сенцова і інших українських політв’язнів

Понеділок, 8 жовтня 2018, 07:40

ЄС вважає справу проти українського режисера Олега Сенцова порушенням міжнародного права та елементарних стандартів правосуддя і очікує його негайного звільнення.

Про це йдеться у заяві речника ЄС, розповсюдженого Європейською службою зовнішньої дії.

В ЄС наголосили, що Олег Сенцов показав неймовірну мужність, рішучість і самовідданість під час свого 145-денного голодування.

"Його здоров'я погіршилося до критичного стану. Відмовляючись забезпечити його належним медичним лікуванням в медичній установі, органи влади Російської Федерації порушили права людини, а також свої власні зобов'язання щодо прав людини відповідно до міжнародного права" - йдеться у заяві.

"Європейський Союз висловлює солідарність з Олегом Сенцовим, і, крім швидкої та відповідної медичної допомоги, очікує його негайного звільнення разом з усіма незаконно затриманими українськими громадянами в Росії та на Кримському півострові. Міжнародні стандарти прав людини на півострові повинні дотримуватися" - наголосили в ЄС.

Раніше адвокат Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що політв'язень має намір припинити голодування 6 жовтня. 

У своєму листі Сенцов заявив, що найближчим часом до нього "заплановано застосування примусового харчування", і його думка при цьому вже не враховується. 

За словами Сенцова, примусове годування тюремники планують проводити в рамках "реанімаційних заходів з порятунку життя пацієнта".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.