Міністри закордонних справ країн ЄС обговорять агресію РФ в Керченській протоці

Понеділок, 10 грудня 2018, 08:16

10 грудня відбудеться засіданні Ради ЄС у закордонних справах, на якому обговорять напад російських кораблів на українські катери поблизу Керченської протоки і захоплення моряків.

Про це йдеться у повідомлення на сайті  Ради.

"Очікується, що міністри закордонних справ обговорять останні події в Україні, у тому числі під час підготовки до неофіційного обіду з міністром закордонних справ Павлом Клімкіним того ж дня", - йдеться у повідомленні.

Зустріч міністрів почнеться о 9:30 за київським часом, на 14:00 призначений неформальний обід глав МЗС, в якому візьму участь Клімкін.

Минулого тижня глава МЗС України на полях міністерської зустрічі ОБСЄ зустрівся з високим представником ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Федерікою Могеріні, з якою обговорював шляхи подальшого вдосконалення санкційної політики проти Росії, а також питання підтримки з боку ЄС реформ у секторі безпеки і оборони України та виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Раніше Могеріні заявила, що в Євросоюзі ведуться дискусії щодо нових санкції проти Росії через напад на українських моряків в акваторії Керченської протоки, але поки жодних рішень немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.