Польща визначилась із кандидатурою нового посла в Україні

Четвер, 20 грудня 2018, 17:24

Новим послом Польщі в Україні може стати Бартош Цихоцький – заступник голови МЗС Польщі, який опікується питанням відносин із Україною.

Про це йдеться у статті "Нове обличчя Варшави: польське посольство очолить прихильник жорсткого діалогу з Україною" на ЄвроПравді.

Як зазначається у статті, будучи послідовним критиком агресивної політики Росії та адвокатом територіальної цілісності України, Цихоцький одночасно є противником поступок Києву у історичній суперечці.

Про його погляди на відносини із Україною можна почитати в його інтерв’ю ЄвроПравді, яке вийшло у березні.

Ціхоцький є істориком за освітою. Він працював як аналітик у Центрі східних студій, Польському інституті міжнародних відносин, Бюро нацбезпеки. У 2015-2016 роках був співробітником Посольства Польщі у Москві, після чого повернувся до Варшави на посаду радника голови Служби розвідки. З 2017 року – знову працює в МЗС, де відповідає за східну політику.

 
Бартош Цихоцький

При цьому у польському МЗС розраховують, що Київ оцінить кандидатуру нового посла як жест поваги з боку Польщі, адже він наразі займає високу посаду у МЗС. 

Нагадаємо, 19 грудня стало відомо про відкликання посла Польщі в Україні Яна Пєкла – каденція посла добігає кінця 31 січня 2019 року.

Ще один важливий момент – зміну посла у Польщі запланувала й Україна. Як зазначається у статті, від джерел у дипкорпусі доводилося чути три прізвища ймовірних кандидатів. Один із них нині працює у керівництві МЗС, інший обіймає доволі вагому посаду на Банковій, третій - очолює одне з важливих посольств України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.