Сікорський: у Польщі церква не католицька, а - націоналістична

Середа, 12 грудня 2018, 14:19

Католицька церква Польщі допомагає у просуванні націоналістичних ідей, в тому числі, щодо несумісності з європейськими цінностями.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю угорському виданню Valasz.

За словами Сікорського, польські націоналісти створили таке враження, що поляки якимось чином несумісні з цінностями ЄС, і тепер знадобиться не один рік, щоб відмитися від цього "іміджу".

"Але ідеї не поширюються самі по собі. У Польщі сотні мільйонів злотих були витрачені на популяризацію націоналістичних ідей. У нас є дуже ганебне, офіційне громадське телебачення, ми маємо мовчання від Католицької церкви, яку я вважав Католицькою, але вона виявилася націоналістичною, і у нас є націоналістичні газети, які наповнюються рекламними доходами від державних компаній", - заявив він.

Сікорський додав, що Польща і сусідня Угорщина зробили дещо жахливе: вони воскресили стару ідею Східної Європи у свідомості західноєвропейців.

"Протягом 25 років ми неймовірно важко працювали, щоб стати нормальними європейськими країнами, і зараз знову нас розглядають як дещо екзотичне, дещо східне з різною політичною культурою", - додав колишній міністр.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: