В Естонії припинили переслідування екс-мера Таллінна, звинуваченого в корупції

П'ятниця, 21 грудня 2018, 16:13

Державний суд Естонії вирішив закрити кримінальну справу проти колишнього голови Центристської партії, екс-мера Таллінна Едгара Савісаара.

Про це повідомляє ERR.

Своїм рішенням від 21 грудня суд скасував проміжну постанову Талліннського окружного суду, погодившись з оцінкою суду першої інстанції, згідно з якою через свою непоправну хворобу Савісаар не може брати участь у кримінальному процесі чи, в разі обвинувального вироку, відбувати призначене судом покарання.

У Держсуді погодилися з тим, що існує високий ризик того, що участь Савісаара у кримінальному процесі може призвести до серйозних проблем зі здоров'ям або смерті обвинуваченого.

У серпні 2018 року Талліннський окружний суд ухвалив, що припинення кримінального переслідування Савісаара через стан здоров'я було передчасним, скасувавши тим самим рішення повітового суду.

Захист Савісаара оскаржив це рішення у вищій судовій інстанції.

Нагадаємо, держпрокуратура Естонії висунула звинувачення в корупції відстороненому судом від посади мера Таллінна Едгару Савісаару, голові міських зборів Калєву Калло, колишньому раднику Міськуправи Прийту Кутсеру, НКО Центристська партія і п'ятьом підприємцям: Олександру Кофкіну, Велл Кунману, Віллу Рейльяну, Хіллару Тедеру і Айвару Туулбергу.

Згідно з пред'явленим Савісаару звинуваченням, в 2014-2015 роках він неодноразово брав хабарі у вигляді майна та пільг — як на свою користь, так і на користь третьої особи — загалом на суму в кілька сотень тисяч євро.

Едгар Савісаар вважає, що справу проти нього сфабрикували.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.