ЄС закликає Росію негайно відпустити українських моряків, Гриба та Бекірова

Четвер, 10 січня 2019, 13:55

Євросоюз закликає Російську Федерацію негайно звільнити усіх захоплених біля Керченської протоки 24 українських моряків, політичного в'язня Павла Гриба, незаконно арештованого кримськотатарського активіста Едема Бекірова та інших політв'язнів.

Про це йдеться у заяві речниці зовнішньополітичної служби ЄС Майї Косьянчич.

Косьянчич нагадала, що українського політв'язня Павла Гриба 24 серпня 2017 року викрали з території Білорусі та заарештували в Росії без жодних чітких обвинувачень.

"Європейський Союз очікує, що його негайно звільнять та забезпечать доступ до спеціального медичного догляду, якого він потребує. Українські лікарі мають бути допущені, щоб оглянути його, поки його утримують під вартою, як цього вимагає нещодавній судовий припис Європейського суду з прав людини", - йдеться у заяві.

Також сказано, що кримськотатарський активіст Едем Бекіров, який був затриманий 12 грудня 2018 року при в'їзді в окупований Росією Крим, потребує щоденної медичної допомоги, враховуючи його стан здоров'я.

"Ми очікуємо, що його негайно звільнять без затримки та забезпечать доступ до термінового та належного медичного догляду", - заявила Косьянчич.

"Євросоюз знову повторює, що усі незаконно затримані українські громадяни на Кримському півострові та у Росії і члени екіпажу суден, захоплених Росією 25 листопада, мають бути негайно звільнені. Міжнародні спостерігачі з прав людини повинні отримати повний, вільний та безперешкодний доступ на Кримський півострів", - наголосили в ЄС.

"Євросоюз залишається відданим повному втіленню своєї політики невизнання незаконної анексії Криму та Севастополя", - йдеться у заяві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: