США не дозволили Ізраїлю продати Хорватії винищувачі F-16

П'ятниця, 11 січня 2019, 14:54

Ізраїль офіційно повідомив Міністерству оборони Хорватії, що не може отримати схвалення США на поставку винищувачів F-16 Barak хорватській стороні.

Про це заявив міністр оборони Хорватії Дамір Крстічевіч, повідомляє HRT Vijesti.

"Ізраїль офіційно поінформував Міністерство оборони про те, що відповідний дозвіл США на поставку ізраїльського літака F-16 Barak в Хорватію не може бути отриманий", - сказав Крстічевіч, додавши, що угода між двома країнами не було підписана і що це не спричинить ніякого фінансового збитку для Загреба.

Офіційний представник ізраїльської сторони, генеральний директор департаменту оборони Ізраїлю Уді Адам заявив, що Хорватія не може вплинути на ситуацію і що вона не несе відповідальності за зрив домовленостей.

Хорватія мала купити 12 вживаних літаків F-16 Barak, які є модифікованими ізраїльськими версіями американського винищувача, за 2,9 мільярда кун.

Однак американська сторона згодна була передати третій стороні тільки оригінальні літаки, з яких будуть зняті всі модифікації Ізраїлю. Хорватія не хотіла погоджуватися на це і надала до 11 січня крайній термін для ізраїльтян, щоб оголосити, чи можуть вони виконати контракт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.