Трамп приховує деталі своїх розмов з Путіним – ЗМІ

Неділя, 13 січня 2019, 11:00

Президент США Дональд Трамп доклав особливих зусиль, щоб приховати деталі своїх розмов з російським президентом Владіміром Путіним.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на колишніх і нинішніх американських чиновників.

Як зазначається, Трамп щонайменше один раз навіть заволодів нотатками перекладача, який був присутній на зустрічі з Путіним і наказав тому не розповідати представникам адміністрації про те, що говорилося на ній.

Трамп вчинив так після зустрічі з Путіним у 2017 році в Гамбурзі, на якій також був присутній тодішній держсекретар Рекс Тіллерсон. Чиновники США дізналися про дії Трампа, коли радник Білого дому і високопоставлений чиновник Державного департаменту звернулися до перекладача за додатковою інформацією.

Як зазначає видання, така поведінка Трампа є частиною більш широкої моделі, за допомогою якої американський президент захищає свої зв'язки з Путіним від громадського контролю і не дозволяє навіть чиновникам власної адміністрації бути обізнаними з деталями.

В результаті, за словами чиновників, не існує детальних записів чи хоча б секретних файлів щодо п'яти зустрічей американського і російського лідерів за останні два роки. Як зазначається, подібна прогалина є нетиповою для будь-якого президента, не враховуючи вже той факт, що, за повідомленнями розвідки, Росія втручалася у виборчу кампанію в США.

Колишні чиновники США стверджують, що поведінка Трампа суперечить практиці попередніх президентів, які покладалися на помічників, що мали стежити за ходом зустрічей і готувати вичерпні нотатки для передачі їх іншим чиновникам і департаментам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: