Перестановки в уряді Албанії: прем'єр призначений ще й главою МЗС

Середа, 16 січня 2019, 19:52

Парламент Албанії підтримав перестановку в уряді після того, як президент країни відмовився прийняти кандидатуру прем'єр-міністра на посаду міністра закордонних справ.

Про це повідомляє The Associated Press.

Парламент, в якому домінує правляча Соціалістична партія прем'єр-міністра Еді Рами, переважною більшістю голосів проголосував за призначення дев'яти нових міністрів. Опозиція бойкотувала голосування.

Депутати також проголосували за призначення Рами на пост міністра закордонних справ після того, як президент Ілір Мета відмовився прийняти його кандидатуру, заявивши, що Рама не відповідає вимогам. Президент також не прийняв відставку попереднього міністра без пояснення причин.

Рама наполягав на перестановках в кабінеті міністрів в кінці грудня після протесту студентів. Він розраховує привести Албанію до переговорів про вступ до Європейського Союзу в кінці цього року.

Нагадаємо, у грудні Еді Рама відправив у відставку 8 міністрів свого уряду через масові студентські протести у країні.

Багатотисячний студентський страйк тривав декілька тижнів. Спочатку студенти протестували проти практики вимагати від них покупки книжок, написаних викладачами, як обов’язкової вимоги для складання сесії. Але пізніше у них з’явилися і політичні вимоги.

Уряд вирішив задовольнити ключові вимоги студентів, піднявши витрати на освіту до рівня 5% ВВП. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: