Компанія-учасник "Північного потоку-2" підтримала будівництво німецького терміналу СПГ

Середа, 23 січня 2019, 12:26

Ганс Коенен, старший керівник голландської компанії Gasunie, яка є учасницею проекту газопроводу "Північний потік-2", підтримав ідею будівництва терміналу СПГ в Німеччині, який підвищить шанси США на постачанню газу.

Про це пише Reuters.

Трейдери та клієнти хотіли б, щоб опція терміналу СПГ існувала, сказав Коенен.

Посол США у ФРН Річард Гренелл нещодавно розіслав компаніям, що беруть участь у будівництві газопроводу, листи з попередженням про ризик потрапити під санкції США.

Австрійська компанія OMV, яка також є учасницею проекту, відкинула критику з боку США, заявивши, що вона керується інтересами зниження ціни на енергоносії шляхом створення конкуренції.

"Якщо США запропонують Європі конкурентоспроможні ціни на скраплений природний газ (СПГ), їм не потрібно турбуватися про перспективу постачання газу з "Північного потоку-2", - заявив 22 січня на щорічній енергетичній конференції Handelsblatt у Німеччині головний виконавчий директор OMV Райнер Сіле.

Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр на цій же конференції запросив американських експортерів СПГ на конференцію інвесторів у лютому.

За даними ЗМІ, термінал може запрацювати вже в другій половині 2022 року. "Північний потік-2" має бути готовим до кінця 2019 року. "Газпром" побудував вже понад 20% газопроводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.