"Північний потік-2" розв’яже Путіну руки для нової агресії проти України – євродепутат

Четвер, 17 січня 2019, 13:39

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" розв'яже руки Кремлю для подальшої агресії проти України.

Про це заявив депутат Європарламенту від Німеччини Міхаель Галер, повідомляє "Укрінформ".

"Це проект, який Росія хоче реалізувати, щоб пустити газ в обхід України та позбавити країну фінансових надходжень. Але я б відзначив більш небезпечну ситуацію. Масштабність подальшої агресії Путіна залежить від розширення його можливостей постачати російський газ (в обхід України – ред.), оскільки він вже більше не потребуватиме українського шляху. Цьому треба запобігти", - переконаний депутат.

Галер наголосив, що жорстко виступає проти проекту "Північний потік-2", який вважає політичним.

"Я закликаю, особливо мій уряд в Німеччині, змінити позицію у цьому питанні та переконати учасників проекту знайти інші шляхи та засоби співробітництва з Росією, але не за рахунок України", - заявив Галер.

Німецький політик також наголосив на необхідності збереження існуючих санкцій та вжиття додаткових заходів з метою посилення тиску на Росію.

Як відомо, Берлін вважає "Північний потік-2" корисним для Європи економічним проектом, але наполягає на збереженні транзиту для України після.

Газопровід "Північний потік-2" будується з Росії до ФРН в обхід України через Балтійське море. Його довжина становитиме понад 1200 км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.